Zondag 07 Juni 2020

Scooter botst op geparkeerde auto

SAPPEMEER - De politie en ambulance rukten zondagnacht tegen 02:46:48 uur uit naar de Langewijk.

De bestuurder van een scooter is door onbekende reden op een geparkeerde auto gebotst.

Hij is door medewerkers van de ambulancedienst onderzocht op verwondingen.

De schade aan beide voertuigen bleef nihil.

Ongeval/Wegvervoer/Letsel prio 1 Sappemeer Langewijk

Foto's gemaakt door: Jeroen van Wijk

Ambulance Politie

Vrijdag 05 Juni 2020

BRANDWEERMUSEUM HOOGEZAND-SAPPEMEER WEER OPEN

De afgelopen maanden is het in ons museum jammer genoeg veel te stil geweest; daarom zijn we blij dat we weer open mogen en publiek kunnen ontvangen.

Op zaterdag 13 juni is er in ons Brandweermuseum weer van alles te beleven.

In verband met het voorkomen van nieuwe besmettingen met het coronavirus moet volgens het RIVM de anderhalve meter afstand gehandhaafd blijven.

In ons museum is een looproute uitgezet waar de bezoekers zich aan moeten houden.

Omdat u bij ons een kopje koffie, thee, chocolademelk, gehaktbal of ijsje kunt krijgen, hebben wij voor u een zitje op het terrein neergezet, zodat u ook buiten kunt genieten van ons historisch brandweermateriaal.

Daarnaast kunt u onze soms meer dan 100 jaar oude brandweerwagens, rijtuigen, ladderwagens en spuiten van dichtbij bewonderen en er alle gewenste informatie over verkrijgen.

Kinderen kunnen met een brandslang spuiten tegen een houten brandweerman, of een brandje blussen, filmpjes bekijken en het brandweerspeelgoed bewonderen.

Onze gasten krijgen van 13:00 tot 14:00 uur een sfeervol muzikaal onthaal van de accordeonist Wim Lever, die een meester is in improviseren.

Misschien kent u zijn achtergrond- en dansmuziek al uit het Grand Café of de muziekschool van het Kielzog of als vertolker van Jiddische muziek in de Klezmer groep.

De accordeon en keyboard muzieklessen van Wim Lever zijn na 1 juni gelukkig ook weer van start gegaan; hij geeft les aan beginners en gevorderden.

Maak van de gelegenheid gebruik om te komen luisteren en raak geïnspireerd door deze sfeervolle, feestelijke muziek, die wij u kunnen presenteren dankzij onze goede samenwerking met het Kielzog en Wim Lever!

Wij heten u op 13 juni vanaf 10:00 uur tot 16:00 uur van harte welkom op Kleinemeersterstraat 158, 9611 JJ Sappemeer, tel. 06-51826079.

Graag tot dan!

LET OP: Heeft u gezondheidsklachten (verkouden, benauwd, hoesten of verhoging) dan mogen wij u helaas niet ontvangen en kunt u beter thuis blijven om teleurstelling en verspreiding te voorkomen.

Ingezonden

Woensdag 20 Mei 2020

Politie Ommelanden Midden

Update!

Wederom heeft het gebruik van social media zijn nut bewezen, de betrokkenen die we opriepen om zich te melden hebben dat gedaan, waarvoor dank!

Op woensdag 20 mei omstreeks 20:15 uur wilden wij op de Kerkstraat in Hoogezand een scooterrijder controleren voor een algemene verkeerscontrole.

Toen hij ons zag ging de bestuurder er met hoge snelheid vandoor, waarna een achtervolging volgde via het fietspad langs het spoor naar de Brahmslaan in de richting van de Haydnlaan.

Tijdens deze achtervolging moesten onder meer een vrouw met een hond opzij springen en een fietsende vrouw met kind kon nog net een aanrijding voorkomen.

Omdat de achtervolging te gevaarlijk werd, werd besloten deze te staken.

Helaas voor de bestuurder werd het kenteken van de scooter genoteerd, waarna deze alsnog achterhaald kon worden.

Hem zijn meerdere bekeuringen aangezegd.

Wij willen graag in contact komen met de betrokkenen die moesten uitwijken voor deze scooterrijder.

Aan hen wordt gevraagd contact met ons op te nemen via 0900-8844, hierbij graag zaaknummer 2020131955 vermelden.

Politie

Dinsdag 19 Mei 2020

Politie Ommelanden Midden

Gisteren omstreeks 21:50 uur zijn er meerdere fietsen vernield bij het station Martenshoek in Hoogezand.

Wij zijn op zoek naar de eigenaren van de fietsen zodat hiervan (via internet) aangifte gedaan kan worden.

Vermeld hierbij ons registratienummer 2020129777.

Naar aanleiding van de melding hebben wij 3 verdachten op het oog in de leeftijd van 12 tot 16 jaar uit de gemeente Midden-Groningen.

Herkent u uw fiets of heeft u de fiets inmiddels gezien en opgehaald en nog geen aangifte gedaan?

Doe dit dan via www.politie.nl en vermeld bovenstaand registratienummer.

Politie

Zondag 10 Mei 2020

Politie Ommelanden Midden

Gisteravond 9 mei werd onze aandacht getrokken door een motorrijder die op de Kerkstraat te Hoogezand een wheelie maakte.

Toen we de motorrijder op zijn gedrag wilden aanspreken ging hij er vol gas vandoor.

Via de A7, waarbij de snelheid ruim boven de 200 km/u uitkwam en daarna over Sappemeer met meer dan 140 km/u, konden we de 51 jarige motorrijder in Tripscompagnie staande houden bij zijn woning.

Hij kreeg proces verbaal voor verschillende verkeersovertredingen, zijn rijbewijs is ingevorderd en hij wordt aangemeld voor een artikel 130 procedure, dit houdt in dat het CBR zal beoordelen of deze bestuurder nog geschikt is om zijn rijbewijs terug te krijgen.

Moraal van dit verhaal, als je om onze aandacht schreeuwt, dan krijg je het!

Politie